vrijdag 28 april 2023

Cultuurtraject+

 




Als het gaat om een samenwerking op cultureel gebied werkt de bibliotheek graag mee. Soms met mankracht, marketing en organisatie maar ook geregeld met het verschaffen van ruimte. Voor diverse tentoonstellingen zijn er raamwerken, vitrinekasten en/of toontafels.


Een mooi voorbeeld van zo’n tentoonstelling is momenteel in de bibliotheek te zien. Verspreid over diverse locaties in de bieb zijn er kunstwerken, collages en posters te zien die zijn gemaakt door de onderbouw klassen van het voortgezet onderwijs in Meppel.

De diverse scholen voor voortgezet onderwijs en gemeente werken samen in een project dat Cultuurtraject+ heet. Vorig jaar was de eerste editie en stond het leescafé vol met objecten gemaakt van zwerfafval. Op deze manier werd er niet heel veel geleerd op het gebied van kunst maar werden de leerlingen zich ook bewust van het zwerfafvalprobleem.

 

Dit jaar sluit het onderwerp nog beter aan bij de bibliotheek. Het thema is namelijk ‘Kunst, boeken & poëzie’. Wat is nou een betere plek om de objecten die zijn ontstaan uit dit thema tentoon te stellen dan de bibliotheek? Daar vind je alles rond boeken, poëzie, dichters, schrijvers en kunst.

 

We hebben geprobeerd de prachtige dingen die zijn gemaakt te vangen in foto’s maar voor een echt goede indruk valt het zeker aan te raden naar de bieb te komen om de diverse kunstwerken in het echt te aanschouwen.



de foto's zijn gemaakt door mijn collega-vrijwilligers Alper en Marion. Nogmaals heel veel dank voor jullie medewerking.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Informatiemarkt

  Nu de zomervakantie weer voorbij is neemt de bedrijvigheid in de bibliotheek weer toe. Het traditionele cursus- en activiteitenseizoen sta...