vrijdag 21 april 2023

Comfortabele zitplekken

 

Het lijkt wel alsof we in de bibliotheek het voorjaar in ons hoofd hebben zoveel als er momenteel wordt opgeruimd, opgefrist en nieuw geplaatst. Na de nieuwe werktafels en de eerste lichting Engelstalige boeken zijn er nu ook vier nieuwe comfortabele stoelen geplaatst om heerlijk in te zitten lezen.

 

Op meerdere plekken in de bibiotheek zijn al leesplekken ingericht. Zo staan er in de kinderhoek comfortabele banken om je kinderen, kleinkinderen, oppaskinderen voor te lezen. Of om even te zitten terwijl ze aan het spelen zijn of boekjes uitzoeken.

Bij de informatieve boeken staan twee fauteuiltjes om in alle rust te bladeren of de krant te lezen. 

In de romantische afdeling en bij de Young Adults staan zithoekjes van stoelen met een tafeltje en tussen de rekken van de jeugdboeken staat een fijne bank om lekker te kunnen hangen en alvast te beginnen in één van je vers geleende boeken.


Omdat je nooit genoeg comfortabele leesplekken kan hebben zijn er vanuit het feestbudget extra fauteuils aangeschaft.

Momenteel zijn de nieuwe stoelen geplaatst in ons leescafé. Eén set aan de kant in het midden en één set wat meer apart van de rest zodat men er iets meer rust heeft. We kijken even hoe deze opstelling bevalt en besluiten dan of ze hier blijven staan of dat we ergens anders in de bibliotheek ruimte maken voor deze prettige fauteuils.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Informatiemarkt

  Nu de zomervakantie weer voorbij is neemt de bedrijvigheid in de bibliotheek weer toe. Het traditionele cursus- en activiteitenseizoen sta...