maandag 3 april 2023

Nieuwe werkplekken

 

Afgelopen jaar bestond de bibliotheek in Meppel 100 jaar. Om dit feit te vieren kreeg het feest comité een budget toegewezen. Een deel van dit budget is door hen gereserveerd om biebwensen van onze klanten te realiseren.

Zo is er een kinderstoel aangeschaft voor in ons leescafé, is de kinderhoek aangekleed met kindermeubeltjes en speelgoed en is onze Engelstalige collectie flink uitgebreid.

 

Een andere wens die geregeld door onze klanten naar voren wordt gebracht is werk- en computerplekken met meer privacy. Dit bleek een lastige opgave. Voor losse werkplekken hebben we geen ruimte. Hetzelfde geldt voor cabines of cubicles. Andere oplossingen bleken financieel niet haalbaar. Kortom, een flinke uitdaging voor onze Lianne.

Na flink zoeken en overleggen en zoeken en kijken en overleggen heeft deze jongedame een oplossing gevonden: grote werktafels in vieren gedeeld door privacy schermen die geluidsabsorberend werken.

 


Afgelopen week zijn de tafels in elkaar gezet en de nieuwe werkplekken gerealiseerd. De eerste reacties van de gebruikers zijn positief. De plekken bieden door hun vorm veel werkruimte. De schermen ontnemen het zicht op mede-gebruikers. En doordat je bijna tussen de schermen ervaren ze minder geluidsoverlast van andere bezoekers. Het enige wat nog mist is een stroompunt onder de vrije werkplekken zodat men net als in het leescafé de laptop tijdens gebruik kan opladen. Hopelijk wordt dit nog gerealiseerd.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Informatiemarkt

  Nu de zomervakantie weer voorbij is neemt de bedrijvigheid in de bibliotheek weer toe. Het traditionele cursus- en activiteitenseizoen sta...